In Portugal wordt woensdag op grote schaal gestaakt tegen de besparingsmaatregelen van de regering. Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat het land te maken krijgt met een nationale staking.

De Portugese regering wil het begrotingstekort terugdringen door te besparen op de lonen in de overheidssector, pensioenen te bevriezen en belastingen te verhogen. Het is de bedoeling dat er vrijdag over het pakket maatregelen in het parlement wordt gestemd.

De staking heeft grote gevolgen voor het openbaar vervoer.
Tachtig procent van de treinen zouden niet rijden, terwijl de nationale luchtvaartmaatschappij TAP de meeste van haar vluchten heeft geschrapt.

Volgens de vakbonden zijn de havens van Lissabon en Setubal dicht. Voorzitter Manuel Carvalho da Silva van de vakbond CGTP verklaarde dat de mobilisatie van werknemers 'enorm' is.

In Portugal wordt woensdag op grote schaal gestaakt tegen de besparingsmaatregelen van de regering. Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat het land te maken krijgt met een nationale staking.De Portugese regering wil het begrotingstekort terugdringen door te besparen op de lonen in de overheidssector, pensioenen te bevriezen en belastingen te verhogen. Het is de bedoeling dat er vrijdag over het pakket maatregelen in het parlement wordt gestemd. De staking heeft grote gevolgen voor het openbaar vervoer. Tachtig procent van de treinen zouden niet rijden, terwijl de nationale luchtvaartmaatschappij TAP de meeste van haar vluchten heeft geschrapt.Volgens de vakbonden zijn de havens van Lissabon en Setubal dicht. Voorzitter Manuel Carvalho da Silva van de vakbond CGTP verklaarde dat de mobilisatie van werknemers 'enorm' is.