In Terzake was Europees commissaris voor Migratie Dimitri Avramopoulos te gast. 'Schengen is het grootste succes van de Europese integratie', zei hij daar.

'Schengen is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen'

'Als je terugkeert naar een afzonderlijk nationaal beleid, als je hekken bouwt, als je weigert deze nieuwe realiteit te aanvaarden en ermee om te gaan, dan ondermijnen we de toekomst van Europa.'

'We zullen ons best doen om Schengen te behouden en om de andere problemen op te lossen. Wat is Schengen? Het is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen.'

De commissaris geeft ook aan bang te zijn van 'de groeiende vreemdelingenhaat, het populisme en het nationalisme.' 'We proberen lidstaten aan te zetten tot solidariteit. Helaas lukt dat niet. Ik ben heel teleurgesteld in het feit dat - hoewel alle lidstaten akkoord gingen met het spreidingsplan om 160.000 vluchtelingen binnen Europa te verspreiden - dat met slechts 277 effectief is gebeurd. Waarom helpt de binnenlandse publieke opinie z'n regeringen niet? Populisme is een bedreiging voor de democratie en voor Europa.' (NSK)

Bekijk hier het laatste deel van het interview:

In Terzake was Europees commissaris voor Migratie Dimitri Avramopoulos te gast. 'Schengen is het grootste succes van de Europese integratie', zei hij daar. 'Schengen is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen''Als je terugkeert naar een afzonderlijk nationaal beleid, als je hekken bouwt, als je weigert deze nieuwe realiteit te aanvaarden en ermee om te gaan, dan ondermijnen we de toekomst van Europa.''We zullen ons best doen om Schengen te behouden en om de andere problemen op te lossen. Wat is Schengen? Het is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen.'De commissaris geeft ook aan bang te zijn van 'de groeiende vreemdelingenhaat, het populisme en het nationalisme.' 'We proberen lidstaten aan te zetten tot solidariteit. Helaas lukt dat niet. Ik ben heel teleurgesteld in het feit dat - hoewel alle lidstaten akkoord gingen met het spreidingsplan om 160.000 vluchtelingen binnen Europa te verspreiden - dat met slechts 277 effectief is gebeurd. Waarom helpt de binnenlandse publieke opinie z'n regeringen niet? Populisme is een bedreiging voor de democratie en voor Europa.' (NSK)Bekijk hier het laatste deel van het interview: