Duda wordt gesteund door de conservatieve regeringspartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid). Hij zal het nu in een tweede ronde moeten opnemen tegen centrumkandidaat Rafal Trzaskowski, de burgemeester van Warschau. Die kreeg volgens de exitpoll 30,4 procent van de stemmen achter zijn naam.

De verkiezingen zijn cruciaal voor de toekomst van Recht en Rechtvaardigheid. Een tweede mandaat voor president Andrzej Duda en de PiS zou tot nog meer omstreden veranderingen kunnen leiden.

De huidige president scoort vooral bij katholieke kiezers in kleine steden en op het platteland. De 48-jarige hanteerde op een verkiezingsmeeting nog een retoriek tegen LGBT-mensen.

Duda wordt gesteund door de conservatieve regeringspartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid). Hij zal het nu in een tweede ronde moeten opnemen tegen centrumkandidaat Rafal Trzaskowski, de burgemeester van Warschau. Die kreeg volgens de exitpoll 30,4 procent van de stemmen achter zijn naam. De verkiezingen zijn cruciaal voor de toekomst van Recht en Rechtvaardigheid. Een tweede mandaat voor president Andrzej Duda en de PiS zou tot nog meer omstreden veranderingen kunnen leiden.De huidige president scoort vooral bij katholieke kiezers in kleine steden en op het platteland. De 48-jarige hanteerde op een verkiezingsmeeting nog een retoriek tegen LGBT-mensen.