Dat deed hij tijdens een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

'Ik was duidelijk. Het is onaanvaardbaar en ik heb onze verwachtingen van Rusland duidelijk gemaakt', verklaarde Pompeo op een gezamenlijke persconferentie. Lavrov stelde dan weer dat de beschuldigingen dat Rusland tussengekomen zou zijn bij de verkiezingen van 2016 op 'niets zijn gebaseerd'. Hij verwees naar het rapport van speciale gezant Robert Mueller waarin staat dat er geen bewijs is van samenzwering tussen Donald Trump en Rusland. Mueller vond wél bewijs van Russische pogingen om de verkiezingen te beïnvloeden.

Pompeo riep Rusland tijdens het gesprek in het Oval Office op om het conflict met Oekraïne op te lossen. Het gesprek tussen de Amerikaanse en Russische topdiplomaten vond achter gesloten deuren plaats. De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgend jaar in november door.

Dat deed hij tijdens een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.'Ik was duidelijk. Het is onaanvaardbaar en ik heb onze verwachtingen van Rusland duidelijk gemaakt', verklaarde Pompeo op een gezamenlijke persconferentie. Lavrov stelde dan weer dat de beschuldigingen dat Rusland tussengekomen zou zijn bij de verkiezingen van 2016 op 'niets zijn gebaseerd'. Hij verwees naar het rapport van speciale gezant Robert Mueller waarin staat dat er geen bewijs is van samenzwering tussen Donald Trump en Rusland. Mueller vond wél bewijs van Russische pogingen om de verkiezingen te beïnvloeden.Pompeo riep Rusland tijdens het gesprek in het Oval Office op om het conflict met Oekraïne op te lossen. Het gesprek tussen de Amerikaanse en Russische topdiplomaten vond achter gesloten deuren plaats. De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgend jaar in november door.