'U heeft bloed aan uw handen', zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, aan het adres van Moskou en Peking, die 'liever steun aan hun partner in Damascus verlenen, en aldus het leven van miljoenen onschuldige burgers in het midden van de winter in de weegschaal leggen'.

Ngo's als Oxfam en Save the Children hadden eerder op de dag al gewaarschuwd voor een humanitaire ramp in Syrië als gevolg van het veto. De hulp is onder meer voor de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië bestemd, waar zaterdag volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten nog twaalf burgers gedood werden bij luchtaanvallen door het Syrische bewind en zijn Russische bondgenoot.

'U heeft bloed aan uw handen', zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, aan het adres van Moskou en Peking, die 'liever steun aan hun partner in Damascus verlenen, en aldus het leven van miljoenen onschuldige burgers in het midden van de winter in de weegschaal leggen'. Ngo's als Oxfam en Save the Children hadden eerder op de dag al gewaarschuwd voor een humanitaire ramp in Syrië als gevolg van het veto. De hulp is onder meer voor de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië bestemd, waar zaterdag volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten nog twaalf burgers gedood werden bij luchtaanvallen door het Syrische bewind en zijn Russische bondgenoot.