De leider van de politievakbond van Cleveland, waar maandag de Republikeinse Conventie begint, heeft opgeroepen tot een wapenverbod van een week in de stad, waar het toegelaten is om in het openbaar met een wapen rond te lopen. Hij deed dat nadat zondag in Baton Rouge drie politieagenten waren doodgeschoten.

"Dit is geen aanval tegen het tweede amendement. Dit is geen aanval tegen het recht om wapens te dragen in het openbaar", zei Steve Loomis, de voorzitter van de Cleveland Police Patrolmen's Association, aan NBC News. "We geloven dat dit een redelijke vraag is om de veiligheid van ons volk te verzekeren."

De gouverneur van Ohio John Kasich verklaarde in een e-mail dat het niet mogelijk is om de wet aan te passen. "Gouverneurs van Ohio hebben niet de macht om federale wetten en wetten van staten aan te passen. De banden tussen onze gemeenschappen en de politie moeten worden hersteld en heropgebouwd - zoals we dat doen in Ohio - zodat onze gemeenschappen en agenten allebei veilig kunnen zijn. Iedereen heeft een belangrijke rol in die vernieuwing."

Loomis, die al voor de gebeurtenissen van zondag in Baton Rouge kritisch stond tegenover de "open carry"-wetgeving, verklaart nog dat het dragen van wapens in een kleinere "veiligheidszone" bij de Quicken Loans Arena niet toegelaten is.

50.000 bezoekers verwacht

Voor de vierdaagse Republikeinse Conventie, waarop Donald Trump normaal gezien verkozen wordt tot Republikeinse presidentskandidaat, worden in Cleveland 50.000 bezoekers verwacht. Vanwege de spanningen in verschillende steden de afgelopen weken en het feit dat er protesten worden verwacht van tegenstanders van Trump, zijn er strenge veiligheidsmaatregelen van kracht.

5.500 agenten staat in voor de veiligheid, en in de gevangenissen werden duizend bedden vrijgemaakt voor als het tot massale arrestaties zou komen.

Onze correspondent in de VS Rudi Rotthier weet dat zowel tegenstandes als aanhangers van Trump al aangegeven hebben met wapens te zullen opdagen. (Belga/SD)

"Dit is geen aanval tegen het tweede amendement. Dit is geen aanval tegen het recht om wapens te dragen in het openbaar", zei Steve Loomis, de voorzitter van de Cleveland Police Patrolmen's Association, aan NBC News. "We geloven dat dit een redelijke vraag is om de veiligheid van ons volk te verzekeren." De gouverneur van Ohio John Kasich verklaarde in een e-mail dat het niet mogelijk is om de wet aan te passen. "Gouverneurs van Ohio hebben niet de macht om federale wetten en wetten van staten aan te passen. De banden tussen onze gemeenschappen en de politie moeten worden hersteld en heropgebouwd - zoals we dat doen in Ohio - zodat onze gemeenschappen en agenten allebei veilig kunnen zijn. Iedereen heeft een belangrijke rol in die vernieuwing." Loomis, die al voor de gebeurtenissen van zondag in Baton Rouge kritisch stond tegenover de "open carry"-wetgeving, verklaart nog dat het dragen van wapens in een kleinere "veiligheidszone" bij de Quicken Loans Arena niet toegelaten is. Voor de vierdaagse Republikeinse Conventie, waarop Donald Trump normaal gezien verkozen wordt tot Republikeinse presidentskandidaat, worden in Cleveland 50.000 bezoekers verwacht. Vanwege de spanningen in verschillende steden de afgelopen weken en het feit dat er protesten worden verwacht van tegenstanders van Trump, zijn er strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. 5.500 agenten staat in voor de veiligheid, en in de gevangenissen werden duizend bedden vrijgemaakt voor als het tot massale arrestaties zou komen.Onze correspondent in de VS Rudi Rotthier weet dat zowel tegenstandes als aanhangers van Trump al aangegeven hebben met wapens te zullen opdagen. (Belga/SD)