Dat heeft Luigi Di Maio, de leider van de Vijfsterrenbeweging, maandag aangekondigd. De 54-jarige Giuseppe Conte is een nieuweling in de politiek. Hij is een jurist die privaatrecht onderwijst in Firenze en Rome. Hij is gespecialiseerd in administratief recht.

De Italiaanse president Sergio Mattarella moet de voordracht nog goedkeuren. Mogelijk kan de nieuwe regering dan nog deze week de eed afleggen.

Zondag was al bekendgemaakt dat Vijfsterrenbeweging en Lega een akkoord hadden over de toekomstige premier en de samenstelling van de regeringsploeg. Het regeringsprogramma van de twee partijen lijkt Italië op ramkoers te brengen met Europese begrotingsregels.

Dat heeft Luigi Di Maio, de leider van de Vijfsterrenbeweging, maandag aangekondigd. De 54-jarige Giuseppe Conte is een nieuweling in de politiek. Hij is een jurist die privaatrecht onderwijst in Firenze en Rome. Hij is gespecialiseerd in administratief recht. De Italiaanse president Sergio Mattarella moet de voordracht nog goedkeuren. Mogelijk kan de nieuwe regering dan nog deze week de eed afleggen. Zondag was al bekendgemaakt dat Vijfsterrenbeweging en Lega een akkoord hadden over de toekomstige premier en de samenstelling van de regeringsploeg. Het regeringsprogramma van de twee partijen lijkt Italië op ramkoers te brengen met Europese begrotingsregels.