De videobeelden zouden gemaakt zijn voor de aanslag en een man tonen die een zwarte tas draagt of neerlegt op de plaats waar de tweede bom afging bij de aankomst van de marathon van Boston. Eerdere berichten dat een verdachte gearresteerd was, zoals bericht door de Amerikaanse media, kloppen niet, zegt de politie nu.

Volgens de krant The Boston Globe zouden de politiediensten zeer dicht staan bij resultaten in het onderzoek. De verdachte zou te zien zijn op de beelden van de bewakingscamera van de winkel Lord & Taylor recht tegenover de tweede bomexplosie.

"De camera van Lord & Taylor is de beste videobron tot hiertoe", zei Dot Joyce, de woordvoerster van burgemeester van Boston Thomas Menino aan de Globe.

Een persconferentie van de politie in Boston die om vijf uur plaatselijke tijd gepland was, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De verwarring over de stand van het onderzoek kwam er tegen de achtergrond van een nerveuze dag in de VS. In Boston werden het gerechtsgebouw en een ziekenhuis kortstondig ontruimd na bommeldingen die achteraf fout bleken. In Washington gaat het onderzoek door naar de met het dodelijke vergif ricine besmette brieven die naar de president en enkele senatoren gestuurd werden.

In Oklahoma City werd een tijdlang alarm geslagen over een verdachte bestelwagen. Die bleek onschadelijk. Vrijdag is de verjaardag van de aanslag op een regeringsgebouw in die stad die in 1995 168 doden maakte.

De videobeelden zouden gemaakt zijn voor de aanslag en een man tonen die een zwarte tas draagt of neerlegt op de plaats waar de tweede bom afging bij de aankomst van de marathon van Boston. Eerdere berichten dat een verdachte gearresteerd was, zoals bericht door de Amerikaanse media, kloppen niet, zegt de politie nu. Volgens de krant The Boston Globe zouden de politiediensten zeer dicht staan bij resultaten in het onderzoek. De verdachte zou te zien zijn op de beelden van de bewakingscamera van de winkel Lord & Taylor recht tegenover de tweede bomexplosie. "De camera van Lord & Taylor is de beste videobron tot hiertoe", zei Dot Joyce, de woordvoerster van burgemeester van Boston Thomas Menino aan de Globe. Een persconferentie van de politie in Boston die om vijf uur plaatselijke tijd gepland was, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De verwarring over de stand van het onderzoek kwam er tegen de achtergrond van een nerveuze dag in de VS. In Boston werden het gerechtsgebouw en een ziekenhuis kortstondig ontruimd na bommeldingen die achteraf fout bleken. In Washington gaat het onderzoek door naar de met het dodelijke vergif ricine besmette brieven die naar de president en enkele senatoren gestuurd werden. In Oklahoma City werd een tijdlang alarm geslagen over een verdachte bestelwagen. Die bleek onschadelijk. Vrijdag is de verjaardag van de aanslag op een regeringsgebouw in die stad die in 1995 168 doden maakte.