Er is "geen enkel bewijs" voorhanden dat de opeising van de schietpartij in Toronto door de groep IS (Islamitische Staat) kan staven, zo heeft de politie van de economische hoofdstad van Canada woensdag gezegd. Volgens IS was een van zijn "soldaten" de schutter van de schietpartij waarbij zondag twee doden vielen in Toronto.

"In dit stadium" van het onderzoek "hebben we geen enkele bewijs dat deze opeising staaft", deelden de ordetroepen mee.

Volgens IS was het één van haar 'soldaten' die zondag het vuur opende op voorbijgangers en klanten van restaurants in een uitgaansbuurt in Toronto. Hij gaf gehoor aan de 'oproepen om inwoners van landen van de internationale coalitie te viseren', zo meldde Amaq, het propagandakanaal van IS.

De politie van Toronto had de 29-jarige dader maandag geïdentificeerd. Die bracht zichzelf om het leven terwijl hij schoten uitwisselde met de politie. Het gaat om Faisal Hussain, een inwoner van Toronto die volgens zijn familie al sinds zijn kindertijd 'serieuze mentale problemen' had.

Er is "geen enkel bewijs" voorhanden dat de opeising van de schietpartij in Toronto door de groep IS (Islamitische Staat) kan staven, zo heeft de politie van de economische hoofdstad van Canada woensdag gezegd. Volgens IS was een van zijn "soldaten" de schutter van de schietpartij waarbij zondag twee doden vielen in Toronto."In dit stadium" van het onderzoek "hebben we geen enkele bewijs dat deze opeising staaft", deelden de ordetroepen mee.Volgens IS was het één van haar 'soldaten' die zondag het vuur opende op voorbijgangers en klanten van restaurants in een uitgaansbuurt in Toronto. Hij gaf gehoor aan de 'oproepen om inwoners van landen van de internationale coalitie te viseren', zo meldde Amaq, het propagandakanaal van IS. De politie van Toronto had de 29-jarige dader maandag geïdentificeerd. Die bracht zichzelf om het leven terwijl hij schoten uitwisselde met de politie. Het gaat om Faisal Hussain, een inwoner van Toronto die volgens zijn familie al sinds zijn kindertijd 'serieuze mentale problemen' had.