Politie Samos luidt alarmbel: ‘682 vluchtelingen samengeperst in kamp voor 285 mensen’

Vluchtelingenkamp © Reuters

Opnieuw 32 vluchtelingen zijn in de Egeïsche Zee gered door de Griekse kustwacht. Deze mensen worden overgebracht naar een opvangkamp waar de levensomstandigheden schrijnend zijn.

De Griekse kustwacht heeft 32 vluchtelingen voor het eiland Samos in de Egeïsche Zee gered. Hun rubberen boot dreigde te zinken, aldus de autoriteiten.

De vluchtelingen waren vanuit Turkije vertrokken. Binnen de 48 uur zijn nu al meer dan 500 migranten in de Egeïsche Zee opgepakt. De situatie in de opvangkampen is dramatisch, luidde het in een protestbrief van de politie op het eiland Samos aan hun bestuur. Op Samos is er één kamp met plaats voor 285 mensen. Maar er zijn liefst 682 mensen in samengeperst. Dat houdt gevaar in voor onder andere de gezondheid.

Uit een eerder verschenen rapport van Amnesty International blijkt dat sinds augustus 2012 minstens 210 mensen, onder wie kinderen, overleden zijn of als vermist zijn opgegeven (en vermoedelijk ook overleden) in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland. De meesten van hen waren op de vlucht voor de conflicten in Syrië en Afghanistan. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content