De man in kwestie is Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia. Het politierapport over zijn arrestatie bevestigt de info die de zender CNN eerder over de zaak verspreidde. De man had een geladen pistool bij zich en meer dan 500 kogels. Ook had hij een vervalst toegangsbewijs bij zich.

De man in kwestie, Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia, is inmiddels weer op vrije voeten en beweert dat er sprake is van een misverstand en zegt dat hij verloren was gelopen.

'Ik begaf mij naar een controlepost nadat ik was verdwaald, ik ben namelijk van het platteland. Ik liet een toegangsbadge zien die men mij had gegeven', aldus Beeler. Hij was naar eigen zeggen aangesteld als privébewaker in de buurt van het Capitool en overhandigde aan de agenten een door zijn werkgever afgeleverd certificaat.

Nog volgens Beeler draagt hij in Virginia een wapen en was hij vergeten om dat uit zijn voertuig te halen alvorens naar zijn werk in Washington te gaan. Het parket heeft zich niet verzet tegen de vrijlating, meldt de Washington Post. De man kreeg wel het bevel om weg te blijven uit de hoofdstad.

Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van afscheidnemende president Donald Trump op 6 januari, is Washington in de aanloop naar de eedaflegging veranderd in een versterkte burcht. Betonblokken, prikkeldraad en dies meer moeten nieuwe rellen tegengaan. Doorgaans zakken honderdduizenden Amerikanen met de eedaflegging af naar Washington om de nieuwe president te steunen.

Maar ditmaal is er vrees voor nieuw geweld. De National Mall, de langgestrekte vlakte tussen Capitool en het Washington Monument, zal daarom afgesloten zijn voor het publiek. Enkel personen met de juiste accreditatie zullen de zone aan het parlement inkunnen, waar duizenden soldaten ingeschakeld zijn om de veiligheid te garanderen.

De man in kwestie is Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia. Het politierapport over zijn arrestatie bevestigt de info die de zender CNN eerder over de zaak verspreidde. De man had een geladen pistool bij zich en meer dan 500 kogels. Ook had hij een vervalst toegangsbewijs bij zich. De man in kwestie, Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia, is inmiddels weer op vrije voeten en beweert dat er sprake is van een misverstand en zegt dat hij verloren was gelopen.'Ik begaf mij naar een controlepost nadat ik was verdwaald, ik ben namelijk van het platteland. Ik liet een toegangsbadge zien die men mij had gegeven', aldus Beeler. Hij was naar eigen zeggen aangesteld als privébewaker in de buurt van het Capitool en overhandigde aan de agenten een door zijn werkgever afgeleverd certificaat. Nog volgens Beeler draagt hij in Virginia een wapen en was hij vergeten om dat uit zijn voertuig te halen alvorens naar zijn werk in Washington te gaan. Het parket heeft zich niet verzet tegen de vrijlating, meldt de Washington Post. De man kreeg wel het bevel om weg te blijven uit de hoofdstad. Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van afscheidnemende president Donald Trump op 6 januari, is Washington in de aanloop naar de eedaflegging veranderd in een versterkte burcht. Betonblokken, prikkeldraad en dies meer moeten nieuwe rellen tegengaan. Doorgaans zakken honderdduizenden Amerikanen met de eedaflegging af naar Washington om de nieuwe president te steunen. Maar ditmaal is er vrees voor nieuw geweld. De National Mall, de langgestrekte vlakte tussen Capitool en het Washington Monument, zal daarom afgesloten zijn voor het publiek. Enkel personen met de juiste accreditatie zullen de zone aan het parlement inkunnen, waar duizenden soldaten ingeschakeld zijn om de veiligheid te garanderen.