De meeste slachtoffers kwamen om het leven door omgevallen bomen, elektrocutie of verdrinking, meldt de politie.

Economische schade

Ondertussen is het nog te vroeg om een schatting te maken van de economische schade die de superstorm Sandy heeft veroorzaakt. Dat stelde topman Robert Benmosche van het Amerikaanse verzekeringsconcern AIG donderdag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

De verzekeraar, die op het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 werd genationaliseerd en nog altijd grotendeels in handen van de staat is, voelt ook zelf de gevolgen van Sandy. Veel kantoren, waaronder het hoofdkwartier van de onderneming in Manhattan, zitten nog zonder stroom.

VN onder water

Superstorm Sandy heeft voor zware schade gezorgd aan de zetel van de Verenigde Naties in New York. De storm veroorzaakte een brand en een zware overstroming in de kelder van het gebouw. Het VN-hoofkwartier werd drie dagen gesloten. (Belga/TV)

De meeste slachtoffers kwamen om het leven door omgevallen bomen, elektrocutie of verdrinking, meldt de politie.Economische schade Ondertussen is het nog te vroeg om een schatting te maken van de economische schade die de superstorm Sandy heeft veroorzaakt. Dat stelde topman Robert Benmosche van het Amerikaanse verzekeringsconcern AIG donderdag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf. De verzekeraar, die op het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 werd genationaliseerd en nog altijd grotendeels in handen van de staat is, voelt ook zelf de gevolgen van Sandy. Veel kantoren, waaronder het hoofdkwartier van de onderneming in Manhattan, zitten nog zonder stroom.VN onder water Superstorm Sandy heeft voor zware schade gezorgd aan de zetel van de Verenigde Naties in New York. De storm veroorzaakte een brand en een zware overstroming in de kelder van het gebouw. Het VN-hoofkwartier werd drie dagen gesloten. (Belga/TV)