Politie ondervraagt 38 verdachten in zaak-Maddie McCann

© Reuters

De Britse politie gaat 38 verdachten ondervragen, zes jaar nadat de Britse peuter verdween.

Een team van 37 detectives heeft de laatste twee jaar duizenden documenten doorzocht in de hoop op een doorbraak in het onderzoek naar het verdwenen meisje Madeleine McCann. “Maddie” verdween net voor haar vierde verjaardag op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement van haar ouders Kate en Gerry McCann in de Portugese Algarve.

Nieuwe theorieën

Het originele Portugese onderzoek werd in 2008 gesloten maar in 2011 startte de Britse politie op vraag van de Britse premier David Cameron een nieuw onderzoek.

De detectives hebben een aantal nieuwe theorieën over de verdwijning van het Britse meisje. Ze verdenken 38 verdachten uit vijf verschillende landen. Onder de verdachten zijn er 12 Britten en mensen uit Portugal en vier andere onbekende landen. De politie verklaarde dat Madeleines ouders, Kate en Gerry McCann, niet in verdenking worden gesteld. Ook de groep van zeven die in 2007 mee op vakantie was in de Algarve wordt niet verdacht.

‘Grote stap voorwaarts’

De politie denkt dat de Britse peuter zes jaar na haar verdwijning nog steeds in leven kan zijn. ‘Wij blijven geloven dat er een mogelijkheid is dat Madeleine nog leeft’, zegt de Britse topspeurder Andy Redwood.

Het team van Redwood van Scotland Yard is ongeveer twee derde ver in het onderzoek van 30.500 documenten van de Portugese politie, privédetectives en de Britse politie zelf. Volgens de BBC noemen de ouders van Madeleine de jongste evolutie een ‘grote stap voorwaarts’. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content