De politie van de Amerikaanse stad Los Angeles heeft een man neergeschoten na een gevecht om een wapen van een van de agenten. Dat heeft de politie van Los Angeles (LAPD) gezegd nadat beelden van het incident op internet verschenen.

Volgens commissaris Andrew Smith waren enkele politieagenten opgeroepen voor een overval die mogelijk bezig was in skid row - een moeilijke en achtergestelde wijk in de stad. Dat schrijft Los Angeles Times. De politieagenten behoorden tot de LAPD's Central Division and Safer Cities Initiative, een afdeling die zich focust op skid row.

Fataal schietincident met de politie in Los Angeles, Facebook
Fataal schietincident met de politie in Los Angeles © Facebook

Volgens Smith 'begon de man te vechten en zich fysiek te verzetten' tegen de agenten toen ze met hem in contact kwamen. De agenten probeerden de man te arresteren en gebruikten daarbij een taser, een stroomstootwapen. Dat was echter 'niet effectief'. Daarop ging de schermutseling verder, waarop de man en de agenten op de grond vielen.

In het gevecht valt een paar keer te horen 'Drop the gun' ('Laat het wapen vallen'). 'Op een bepaald moment begon er een gevecht om het wapen van een van de agenten', aldus Smith. 'Toen is de schietpartij begonnen, waarbij agenten betrokken waren.' In totaal drie agenten hebben geschoten op de man, die volgens LA Times doodverklaard werd ter plaatse. Andere media schrijven dat dat pas gebeurde in het ziekenhuis.

Hoewel in de video vijf schoten te horen zijn, is het onduidelijk hoeveel er geschoten werd. Volgens Smith werd geen ander wapen gevonden op de plaats delict. Het was ook onduidelijk of de man die neergeschoten werd andere wapens in zijn bezit had. Het onderzoek daarnaar was zondagnacht nog bezig.

Nog volgens Smith is het eveneens onduidelijk of het slachtoffer dakloos was, zoals gezegd op sociale media. Smith besloot dat het incident 'niet licht opgevat wordt'. 'We willen een diepgaand en volledig onderzoek.'

Dit zijn de beelden die op Facebook circuleren. Opgelet, deze kunnen schokkend overkomen.

De politie van de Amerikaanse stad Los Angeles heeft een man neergeschoten na een gevecht om een wapen van een van de agenten. Dat heeft de politie van Los Angeles (LAPD) gezegd nadat beelden van het incident op internet verschenen. Volgens commissaris Andrew Smith waren enkele politieagenten opgeroepen voor een overval die mogelijk bezig was in skid row - een moeilijke en achtergestelde wijk in de stad. Dat schrijft Los Angeles Times. De politieagenten behoorden tot de LAPD's Central Division and Safer Cities Initiative, een afdeling die zich focust op skid row. Volgens Smith 'begon de man te vechten en zich fysiek te verzetten' tegen de agenten toen ze met hem in contact kwamen. De agenten probeerden de man te arresteren en gebruikten daarbij een taser, een stroomstootwapen. Dat was echter 'niet effectief'. Daarop ging de schermutseling verder, waarop de man en de agenten op de grond vielen. In het gevecht valt een paar keer te horen 'Drop the gun' ('Laat het wapen vallen'). 'Op een bepaald moment begon er een gevecht om het wapen van een van de agenten', aldus Smith. 'Toen is de schietpartij begonnen, waarbij agenten betrokken waren.' In totaal drie agenten hebben geschoten op de man, die volgens LA Times doodverklaard werd ter plaatse. Andere media schrijven dat dat pas gebeurde in het ziekenhuis.Hoewel in de video vijf schoten te horen zijn, is het onduidelijk hoeveel er geschoten werd. Volgens Smith werd geen ander wapen gevonden op de plaats delict. Het was ook onduidelijk of de man die neergeschoten werd andere wapens in zijn bezit had. Het onderzoek daarnaar was zondagnacht nog bezig.Nog volgens Smith is het eveneens onduidelijk of het slachtoffer dakloos was, zoals gezegd op sociale media. Smith besloot dat het incident 'niet licht opgevat wordt'. 'We willen een diepgaand en volledig onderzoek.'Dit zijn de beelden die op Facebook circuleren. Opgelet, deze kunnen schokkend overkomen.