De rellen ontstonden naar aanleiding van een betoging van extreemrechts. Een extreemrechtse betoging met ongeveer 700 deelnemers bracht een tegenbetoging op been waaraan zowat 3.500 mensen deelnamen, overwegend linksextremisten.

Waterkanonnen

Hoewel het merendeel van de betogers vreedzaam wilde betogen, liep de confrontatie uit de hand. De politie kreeg onder andere stenen, flessen en vuurwerkprojectielen naar het hoofd en reageerde met pepperspray en waterkanonnen. De relschoppers slaagden er niettemin in verschillende barricades en vuilniscontainers in brand te steken, net als enkele voertuigen.

Een politiewagen en twee wagens van bewoners gingen in vlammen op. In meerdere straten in het oosten van Hamburg brandden er vuilnisbakken en barricades.

De extreemrechtse betoging kon pas met drie uur vertraging starten. De stoet moest meermaals halt houden en van route veranderen.

Hard optreden

Getuigen gewaagden van een zeer hard optreden van de ordediensten, deels ook tegen vreedzame demonstranten.

Zeventien mensen werden gearresteerd, 63 demonstranten werden een tijdje vastgehouden en honderden anderen zijn na het einde van de betoging ter plaatse nog vastgehouden.

De politie had in totaal 4.400 manschappen ingezet. (Belga/EE)

De rellen ontstonden naar aanleiding van een betoging van extreemrechts. Een extreemrechtse betoging met ongeveer 700 deelnemers bracht een tegenbetoging op been waaraan zowat 3.500 mensen deelnamen, overwegend linksextremisten.Waterkanonnen Hoewel het merendeel van de betogers vreedzaam wilde betogen, liep de confrontatie uit de hand. De politie kreeg onder andere stenen, flessen en vuurwerkprojectielen naar het hoofd en reageerde met pepperspray en waterkanonnen. De relschoppers slaagden er niettemin in verschillende barricades en vuilniscontainers in brand te steken, net als enkele voertuigen. Een politiewagen en twee wagens van bewoners gingen in vlammen op. In meerdere straten in het oosten van Hamburg brandden er vuilnisbakken en barricades. De extreemrechtse betoging kon pas met drie uur vertraging starten. De stoet moest meermaals halt houden en van route veranderen. Hard optreden Getuigen gewaagden van een zeer hard optreden van de ordediensten, deels ook tegen vreedzame demonstranten. Zeventien mensen werden gearresteerd, 63 demonstranten werden een tijdje vastgehouden en honderden anderen zijn na het einde van de betoging ter plaatse nog vastgehouden. De politie had in totaal 4.400 manschappen ingezet. (Belga/EE)