Een week geleden waren de leiders van de Occupy-beweging, na rellen tussen politie en betogers, waarbij vooral betogers werden gewond, zich gaan aangeven bij de politie. Ze hadden hun medemanifestanten opgeroepen de bezettingen op te geven, en een andere vorm van vreedzaam verzet uit te oefenen.

De politie had de manifestanten de tijd gegeven om het kamp op te breken, maar had aangekondigd dat de resterenden vandaag gearresteerd zouden worden. Heel traag breken agenten de barricades af, terwijl nog enkele manifestanten arrestatie riskeren door ter plekke te blijven.

Regimevriendelijk

Volgens verslagen op de BBC en in de South China Morning Post geven de meeste betogers gevolg aan het politiebevel. Velen laten borden of spandoeken na met de tweetalige boodschap: "We'll be back".

Van tienduizenden waren de pro-democratie manifestaties de jongste weken teruggevallen op enkele honderden deelnemers.

De manifestaties begonnen uit protest tegen de selectie van kandidaten voor de verkiezingen van 2017. De regering in Beijing zal, tegen eerdere afspraken in die uitzonderingen voor Hongkong inhielden, alleen regimevriendelijke kandidaten accepteren.

(RR)

Een week geleden waren de leiders van de Occupy-beweging, na rellen tussen politie en betogers, waarbij vooral betogers werden gewond, zich gaan aangeven bij de politie. Ze hadden hun medemanifestanten opgeroepen de bezettingen op te geven, en een andere vorm van vreedzaam verzet uit te oefenen.De politie had de manifestanten de tijd gegeven om het kamp op te breken, maar had aangekondigd dat de resterenden vandaag gearresteerd zouden worden. Heel traag breken agenten de barricades af, terwijl nog enkele manifestanten arrestatie riskeren door ter plekke te blijven.Volgens verslagen op de BBC en in de South China Morning Post geven de meeste betogers gevolg aan het politiebevel. Velen laten borden of spandoeken na met de tweetalige boodschap: "We'll be back". Van tienduizenden waren de pro-democratie manifestaties de jongste weken teruggevallen op enkele honderden deelnemers. De manifestaties begonnen uit protest tegen de selectie van kandidaten voor de verkiezingen van 2017. De regering in Beijing zal, tegen eerdere afspraken in die uitzonderingen voor Hongkong inhielden, alleen regimevriendelijke kandidaten accepteren.(RR)