Het kamp op de Place de la République werd maandag opgezet, nadat vorige week al een groot tentenkamp van migranten in Parijs was ontruimd. Met het nieuwe kamp in het centrum van de Franse hoofdstad wilden hulporganisaties het gebrek aan opvangplaatsen aan de kaak stellen. Maar de politie ontmantelde het kamp al snel.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft al gereageerd. Hij vindt de beelden over de ontruiming die circuleren stuitend. De minister heeft een rapport gevraagd aan de politie.

Het kamp op de Place de la République werd maandag opgezet, nadat vorige week al een groot tentenkamp van migranten in Parijs was ontruimd. Met het nieuwe kamp in het centrum van de Franse hoofdstad wilden hulporganisaties het gebrek aan opvangplaatsen aan de kaak stellen. Maar de politie ontmantelde het kamp al snel. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft al gereageerd. Hij vindt de beelden over de ontruiming die circuleren stuitend. De minister heeft een rapport gevraagd aan de politie.