Hongkong beleeft zijn elfde weekend van protesten. Honderdduizenden mensen trokken zaterdag de straat op, de leiders van de manifestaties hopen zondag minstens 1 miljoen mensen te kunnen mobiliseren. Zaterdagavond loopt de spanning in Hongkong weer op. Vooral in de omgeving van een politiekantoor in het district Mong Kok is het onrustig.

Actievoerders gooien er eieren naar de politie en beschijnen de agenten met laserstralen. Intussen roept de Europese Unie op tot kalmte. In een zaterdag gepubliceerde verklaring zegt Hoge Vertegenwoordiger Federica Mogherini dat terughoudendheid cruciaal is. Ze betreurt de "gewelddadige incidenten" van de afgelopen dagen en weken en roept op tot de-escalatie.

Hongkong beleeft zijn elfde weekend van protesten. Honderdduizenden mensen trokken zaterdag de straat op, de leiders van de manifestaties hopen zondag minstens 1 miljoen mensen te kunnen mobiliseren. Zaterdagavond loopt de spanning in Hongkong weer op. Vooral in de omgeving van een politiekantoor in het district Mong Kok is het onrustig. Actievoerders gooien er eieren naar de politie en beschijnen de agenten met laserstralen. Intussen roept de Europese Unie op tot kalmte. In een zaterdag gepubliceerde verklaring zegt Hoge Vertegenwoordiger Federica Mogherini dat terughoudendheid cruciaal is. Ze betreurt de "gewelddadige incidenten" van de afgelopen dagen en weken en roept op tot de-escalatie.