Dat zei Poetin aan de Franse media. Vrijdag, tijdens de herdenking van D-day in Normandië wil Poetin over de situatie in Oekraïne praten met Obama. Maar de Amerikaanse president heeft daar geen zin in.

"Dat is zijn keuze, ik ben bereid tot dialoog", zei Poetin. "Het is geen geheim dat Amerika het agressiefste land is. Overal in de wereld zijn er Amerikaanse militaire bases, Amerikaanse troepen, op duizenden kilometers afstand van de Verenigde Staten."

Geen annexatie

Poetin zei daarbij dat Rusland absoluut niet van plan is om Oekraïne in te lijven. Hij wil in Normandië ook met de nieuwe Oekraïense president Petro Porosjenko spreken. "Ik ben niet van plan om iemand uit de weg te gaan en ik zal uiteraard met iedereen praten", zei hij. Wel zegt Poetin dat hij hoopt dat Porosjenko ook met zijn eigen inwoners wil gaan praten, "in plaats van tanks, helikopters, vliegtuigen en wapens tegen eigen burgers in te zetten." (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Dat zei Poetin aan de Franse media. Vrijdag, tijdens de herdenking van D-day in Normandië wil Poetin over de situatie in Oekraïne praten met Obama. Maar de Amerikaanse president heeft daar geen zin in. "Dat is zijn keuze, ik ben bereid tot dialoog", zei Poetin. "Het is geen geheim dat Amerika het agressiefste land is. Overal in de wereld zijn er Amerikaanse militaire bases, Amerikaanse troepen, op duizenden kilometers afstand van de Verenigde Staten."Poetin zei daarbij dat Rusland absoluut niet van plan is om Oekraïne in te lijven. Hij wil in Normandië ook met de nieuwe Oekraïense president Petro Porosjenko spreken. "Ik ben niet van plan om iemand uit de weg te gaan en ik zal uiteraard met iedereen praten", zei hij. Wel zegt Poetin dat hij hoopt dat Porosjenko ook met zijn eigen inwoners wil gaan praten, "in plaats van tanks, helikopters, vliegtuigen en wapens tegen eigen burgers in te zetten." (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)