"Als hij naar een ander land wil gaan dat daarmee instemt, dan kan hij. Als hij hier wil blijven is er een voorwaarde: hij moet stoppen onze Amerikaanse partners schade te berokkenen" (door informatie te lekken omtrent programma's van de VS-inlichtingendiensten), zei het Russische staatshoofd op een persconferentie. "Het doet er daarbij niet toe dat dit raar lijkt van mijn kant".

Poetin voegde eraan toe dat Moskou niet van plan is Snowden aan de VS uit te leveren. "Rusland levert nooit iemand uit en is ook niet van plan dit te doen (...) In het beste geval hebben wij agenten van onze buitenlandse inlichtingendienst geruild tegen in Rusland gearresteerde en veroordeelde (lieden)".

De Russische president ontkende dat Snowden ooit enige band met de Russische inlichtingendiensten heeft gehad. (Belga/TE)

"Als hij naar een ander land wil gaan dat daarmee instemt, dan kan hij. Als hij hier wil blijven is er een voorwaarde: hij moet stoppen onze Amerikaanse partners schade te berokkenen" (door informatie te lekken omtrent programma's van de VS-inlichtingendiensten), zei het Russische staatshoofd op een persconferentie. "Het doet er daarbij niet toe dat dit raar lijkt van mijn kant". Poetin voegde eraan toe dat Moskou niet van plan is Snowden aan de VS uit te leveren. "Rusland levert nooit iemand uit en is ook niet van plan dit te doen (...) In het beste geval hebben wij agenten van onze buitenlandse inlichtingendienst geruild tegen in Rusland gearresteerde en veroordeelde (lieden)". De Russische president ontkende dat Snowden ooit enige band met de Russische inlichtingendiensten heeft gehad. (Belga/TE)