In de wet, die dateert van 19 augustus maar vrijdag in het Russische staatsblad is gepubliceerd, staat dat "vergaderingen, manifestaties, bijeenkomsten en marsen, die niets te maken hebben met de Spelen en voorzien zijn tussen 7 januari en 21 maart in de zones waar de veiligheidsmaatregelen versterkt zijn, op een ander tijdstip zullen plaatsvinden". De Winterspelen vinden plaats van 7 tot 23 februari.

Rusland ligt, minder dan een half jaar voor de openingsceremonie, zwaar onder vuur van ngo's en homorechtenactivisten. Zij roepen op tot een boycot van de spelen omdat Poetin in juni een controversiële wet goedkeurde die elke daad van homoseksuele "propaganda" bestraft.

'Geen discriminatie' (Rogge)

Intussen laat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) weten dat het "sterke beloften" heeft van de Russische autoriteiten "dat er geen discriminatie zal zijn" tegen homo's die aan de Winterspelen deelnemen, zegt voorzitter Jacques Rogge.

"We hebben nieuwe en sterke verzekeringen gekregen, zowel mondeling als schriftelijk, dat er geen discriminatie zal zijn van deelnemers aan de Spelen", aldus Rogge tijdens een bezoek aan de VN in New York. "We zijn gerustgesteld door het feit dat de Russische federatie heeft toegestemd het olympisch charter te respecteren." (Belga/TE)

In de wet, die dateert van 19 augustus maar vrijdag in het Russische staatsblad is gepubliceerd, staat dat "vergaderingen, manifestaties, bijeenkomsten en marsen, die niets te maken hebben met de Spelen en voorzien zijn tussen 7 januari en 21 maart in de zones waar de veiligheidsmaatregelen versterkt zijn, op een ander tijdstip zullen plaatsvinden". De Winterspelen vinden plaats van 7 tot 23 februari. Rusland ligt, minder dan een half jaar voor de openingsceremonie, zwaar onder vuur van ngo's en homorechtenactivisten. Zij roepen op tot een boycot van de spelen omdat Poetin in juni een controversiële wet goedkeurde die elke daad van homoseksuele "propaganda" bestraft. 'Geen discriminatie' (Rogge)Intussen laat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) weten dat het "sterke beloften" heeft van de Russische autoriteiten "dat er geen discriminatie zal zijn" tegen homo's die aan de Winterspelen deelnemen, zegt voorzitter Jacques Rogge. "We hebben nieuwe en sterke verzekeringen gekregen, zowel mondeling als schriftelijk, dat er geen discriminatie zal zijn van deelnemers aan de Spelen", aldus Rogge tijdens een bezoek aan de VN in New York. "We zijn gerustgesteld door het feit dat de Russische federatie heeft toegestemd het olympisch charter te respecteren." (Belga/TE)