Rusland is bereid om de Syrische president Bashar al-Assad asiel te verlenen als hij zijn land zou moeten verlaten. Dat heeft de Russische president Rusland is bereid om de Syrische president Bashar al-Assad asiel te verlenen als hij zijn land zou moeten verlaten. Dat heeft de Russische president Poetin gezegd tijdens een interview met de Duitse boulevardkrant Bild. gezegd tijdens een interview met de Duitse boulevardkrant Bild.

Poetin verklaarde dat het in ieder geval moeilijker was om klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen in 2013, dan wanneer dat nodig zou zijn voor Assad. Hij zei echter ook dat het nog te vroeg was om te weten of het nodig zou zijn om de Syrische president op te vangen, wiens land al bijna vijf jaar in een burgeroorlog verwikkeld is.

Verkiezingen

"Het Syrische volk moet eerst kunnen stemmen, en dan zullen we zien of Assad zijn land zal moeten verlaten als hij de verkiezing verliest", aldus Poetin. De Russische president verklaarde dat hij vond dat Assad "veel foute dingen heeft gedaan tijdens het conflict", maar voegt ook toe dat "het conflict nooit zo ernstig was geworden als het niet van buiten Syrië werd gesteund, met geld, wapens en strijders".

Bovendien vecht Assad volgens Poetin enkel tegen de rebellen die strijden tegen de overheid. "Als daarbij burgers gewond raken, is dat niet Assads schuld, maar die van de rebellen en hun buitenlandse aanhangers", klinkt het. Rusland blijft zijn bondgenoot Syrië steunen, om te vermijden dat Syrië wordt zoals Irak of Libië, aldus Poetin. (Belga)

Rusland is bereid om de Syrische president Bashar al-Assad asiel te verlenen als hij zijn land zou moeten verlaten. Dat heeft de Russische president Rusland is bereid om de Syrische president Bashar al-Assad asiel te verlenen als hij zijn land zou moeten verlaten. Dat heeft de Russische president Poetin gezegd tijdens een interview met de Duitse boulevardkrant Bild. gezegd tijdens een interview met de Duitse boulevardkrant Bild.Poetin verklaarde dat het in ieder geval moeilijker was om klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen in 2013, dan wanneer dat nodig zou zijn voor Assad. Hij zei echter ook dat het nog te vroeg was om te weten of het nodig zou zijn om de Syrische president op te vangen, wiens land al bijna vijf jaar in een burgeroorlog verwikkeld is. "Het Syrische volk moet eerst kunnen stemmen, en dan zullen we zien of Assad zijn land zal moeten verlaten als hij de verkiezing verliest", aldus Poetin. De Russische president verklaarde dat hij vond dat Assad "veel foute dingen heeft gedaan tijdens het conflict", maar voegt ook toe dat "het conflict nooit zo ernstig was geworden als het niet van buiten Syrië werd gesteund, met geld, wapens en strijders". Bovendien vecht Assad volgens Poetin enkel tegen de rebellen die strijden tegen de overheid. "Als daarbij burgers gewond raken, is dat niet Assads schuld, maar die van de rebellen en hun buitenlandse aanhangers", klinkt het. Rusland blijft zijn bondgenoot Syrië steunen, om te vermijden dat Syrië wordt zoals Irak of Libië, aldus Poetin. (Belga)