Dat heeft de Russische leider dinsdag gezegd in Sotsji op een vergadering over de Russische marine.

'We hebben herhaaldelijk onze bereidheid uitgesproken om met de NAVO samen te werken en samen echte gevaren af te wenden als internationaal terrorisme, lokale bewapende conflicten en het gevaar voor een ongecontroleerde proliferatie van massavernietigingswapens', zei Poetin.

Tegelijkertijd waarschuwde de Russische leider voor het oude denken toen er nog twee militaire blokken waren. 'Stereotypen van de afgelopen jaren kunnen geen goed instrument zijn om efficiënte beslissingen te zoeken en te nemen in de omstandigheden van een snel veranderende moderne wereld', aldus Poetin.

Dinsdag/vandaag start evenwel een 'minitop' van de NAVO in Londen naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de organisatie.

Dat heeft de Russische leider dinsdag gezegd in Sotsji op een vergadering over de Russische marine.'We hebben herhaaldelijk onze bereidheid uitgesproken om met de NAVO samen te werken en samen echte gevaren af te wenden als internationaal terrorisme, lokale bewapende conflicten en het gevaar voor een ongecontroleerde proliferatie van massavernietigingswapens', zei Poetin. Tegelijkertijd waarschuwde de Russische leider voor het oude denken toen er nog twee militaire blokken waren. 'Stereotypen van de afgelopen jaren kunnen geen goed instrument zijn om efficiënte beslissingen te zoeken en te nemen in de omstandigheden van een snel veranderende moderne wereld', aldus Poetin. Dinsdag/vandaag start evenwel een 'minitop' van de NAVO in Londen naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de organisatie.