Rusland en Cyprus hebben een nauwere samenwerking op militair vlak afgesproken. Russische oorlogsbodems mogen voortaan vaker aansturen naar havens van de lidstaat van de Europese Unie, als ze bijvoorbeeld onderweg zijn in de antiterreurstrijd tegen piraten. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin na een ontmoeting met zijn ambtscollega Nikos Anastasiades in Moskou.

Bovendien zal Rusland Cyprus financieel blijven steunen. Over een nieuw krediet werd voorlopig niets bekend, schreef het persbureau Interfax. Het financieel aangeslagen eiland in de Middellandse Zee ontving in 2011 van Rusland hulp van 2,5 miljard euro. (Belga/WB)

Rusland en Cyprus hebben een nauwere samenwerking op militair vlak afgesproken. Russische oorlogsbodems mogen voortaan vaker aansturen naar havens van de lidstaat van de Europese Unie, als ze bijvoorbeeld onderweg zijn in de antiterreurstrijd tegen piraten. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin na een ontmoeting met zijn ambtscollega Nikos Anastasiades in Moskou. Bovendien zal Rusland Cyprus financieel blijven steunen. Over een nieuw krediet werd voorlopig niets bekend, schreef het persbureau Interfax. Het financieel aangeslagen eiland in de Middellandse Zee ontving in 2011 van Rusland hulp van 2,5 miljard euro. (Belga/WB)