'In bijna twee jaar hebben de Russische troepen, in samenwerking met het Syrische leger, een groot deel van de internationale terroristen vernietigd. Om die reden heb ik beslist om het grootste deel van het Russische militaire contingent dat zich in Syrië bevond naar Rusland te laten terugkeren', aldus de president.

Rusland had vorige week al aangekondigd dat zijn missie in Syrië is afgerond.

Moskou is een van de belangrijkste bondgenoten van het Syrische regime. Sinds 2015 voerde het Russische leger luchtaanvallen uit ter ondersteuning van president Bashar al-Assad.

'In bijna twee jaar hebben de Russische troepen, in samenwerking met het Syrische leger, een groot deel van de internationale terroristen vernietigd. Om die reden heb ik beslist om het grootste deel van het Russische militaire contingent dat zich in Syrië bevond naar Rusland te laten terugkeren', aldus de president.Rusland had vorige week al aangekondigd dat zijn missie in Syrië is afgerond.Moskou is een van de belangrijkste bondgenoten van het Syrische regime. Sinds 2015 voerde het Russische leger luchtaanvallen uit ter ondersteuning van president Bashar al-Assad.