Volgens de Russen hebben Poetin en Trump dinsdag hun wil bevestigd om hun acties in de strijd tegen terreur 'te coördineren' en de 'dialoog tussen beide landen te versterken' om het conflict in Syrië op te lossen.

Het Witte Huis spreekt van 'een erg goed gesprek' over Syrië, waarbij het instellen van humanitaire zones ter sprake kwam. De twee presidenten zijn het eens dat 'het lijden in Syrië al veel te lang duurt en dat alle partijen er alles aan zouden moeten doen om een einde te maken aan het geweld', aldus nog de Amerikanen.

Volgens het Russische nieuwsagentschap Tass kwam ook Noord-Korea ter sprake. Poetin zou Trump tot terughoudendheid hebben opgeroepen om het conflict niet op de spits te drijven. Maandag bevestigden de VS nog dat een raketschild in Zuid-Korea operationeel is gemaakt tegen Noord-Koreaanse aanvallen.

Volgens de Russen hebben Poetin en Trump dinsdag hun wil bevestigd om hun acties in de strijd tegen terreur 'te coördineren' en de 'dialoog tussen beide landen te versterken' om het conflict in Syrië op te lossen. Het Witte Huis spreekt van 'een erg goed gesprek' over Syrië, waarbij het instellen van humanitaire zones ter sprake kwam. De twee presidenten zijn het eens dat 'het lijden in Syrië al veel te lang duurt en dat alle partijen er alles aan zouden moeten doen om een einde te maken aan het geweld', aldus nog de Amerikanen. Volgens het Russische nieuwsagentschap Tass kwam ook Noord-Korea ter sprake. Poetin zou Trump tot terughoudendheid hebben opgeroepen om het conflict niet op de spits te drijven. Maandag bevestigden de VS nog dat een raketschild in Zuid-Korea operationeel is gemaakt tegen Noord-Koreaanse aanvallen.