De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn State of the Union een "wedergeboorte van het nationale bewustzijn en de trots" van de Russen geëist. Hij hield een pleidooi voor de "versterking van de morele en geestelijke fundamenten" van de Russische samenleving.

Het was de eerste toespraak tot de natie van Poetin sinds zijn terugkeer als president. Poetin verklaarde bereid te zijn tot een politieke dialoog met degene die hun eisen op een "beschaafde" manier stellen. Politici die vanuit het buitenland gefinancierd worden en buitenlandse belangen dienen, hebben echter geen plaats in de Russische samenleving, hekelde de president de prowesterse oppositie. "Elke buitenlandse inmenging,

rechtstreeks of onrechtstreeks, in onze politieke zaken, is ontoelaatbaar", luidde het nog.

Poetin onderstreepte nog dat "de Russische democratie de macht van het Russische volk is, met zijn eigen tradities. Het is niet de toepassing van normen die men ons probeert op te leggen vanuit het buitenland."

Waarnemers omschreven de toespraak van Poetin als "bloedeloos, met veel mooie woorden", maar zonder concrete initiatieven. Grote problemen zoals de corruptie en de overheidswillekeur werden maar zijdelings aangeraakt, klonk het. (Belga/INM)

De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn State of the Union een "wedergeboorte van het nationale bewustzijn en de trots" van de Russen geëist. Hij hield een pleidooi voor de "versterking van de morele en geestelijke fundamenten" van de Russische samenleving. Het was de eerste toespraak tot de natie van Poetin sinds zijn terugkeer als president. Poetin verklaarde bereid te zijn tot een politieke dialoog met degene die hun eisen op een "beschaafde" manier stellen. Politici die vanuit het buitenland gefinancierd worden en buitenlandse belangen dienen, hebben echter geen plaats in de Russische samenleving, hekelde de president de prowesterse oppositie. "Elke buitenlandse inmenging, rechtstreeks of onrechtstreeks, in onze politieke zaken, is ontoelaatbaar", luidde het nog. Poetin onderstreepte nog dat "de Russische democratie de macht van het Russische volk is, met zijn eigen tradities. Het is niet de toepassing van normen die men ons probeert op te leggen vanuit het buitenland." Waarnemers omschreven de toespraak van Poetin als "bloedeloos, met veel mooie woorden", maar zonder concrete initiatieven. Grote problemen zoals de corruptie en de overheidswillekeur werden maar zijdelings aangeraakt, klonk het. (Belga/INM)