In een video op zijn Instagram-account zegt de corruptiebestrijder dat hij is opgepakt bij hem thuis, toen hij wilde gaan joggen. Hij werd vervolgens naar een commissariaat gebracht. 'De mensen hebben gelijk als ze zeggen dat sportbeoefening niet altijd gezond is', grapte Navalny.

Zijn woordvoerder, Kira Iarmych, heeft de arrestatie op Twitter bevestigd.

De registratie van verschillende kandidaten voor de aanstaande lokale verkiezingen is vorige week verworpen, officieel omdat er onregelmatigheden zouden zijn vastgesteld bij het verzamelen van de handtekeningen die vereist zijn om zich kandidaat te kunnen stellen bij verkiezingen. Ook in andere grote steden zoals Sint-Petersburg zijn kandidaturen van leden van de oppositie verworpen.

In een video op zijn Instagram-account zegt de corruptiebestrijder dat hij is opgepakt bij hem thuis, toen hij wilde gaan joggen. Hij werd vervolgens naar een commissariaat gebracht. 'De mensen hebben gelijk als ze zeggen dat sportbeoefening niet altijd gezond is', grapte Navalny. Zijn woordvoerder, Kira Iarmych, heeft de arrestatie op Twitter bevestigd. De registratie van verschillende kandidaten voor de aanstaande lokale verkiezingen is vorige week verworpen, officieel omdat er onregelmatigheden zouden zijn vastgesteld bij het verzamelen van de handtekeningen die vereist zijn om zich kandidaat te kunnen stellen bij verkiezingen. Ook in andere grote steden zoals Sint-Petersburg zijn kandidaturen van leden van de oppositie verworpen.