De Russische president deed een opmerkelijke uitspraak in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC dat zaterdagavond integraal wordt uitgezonden. Volgens Poetin blijft het een raadsel wie de hackers zijn die de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar zouden hebben beïnvloed."Het kan zelfs om Amerikaanse hackers gaan die Rusland erin geluisd hebben", aldus Poetin.

Onbekende hackers ontvreemdden tijdens de kiescampagne van 2016 documenten van het kamp van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, die vervolgens hun weg vonden naar WikiLeaks.

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de Russische president Poetin er toen van beschuldigd achter de hacking te zitten om zo de Republikeinse kandidaat Donald Trump, die zei de banden met Rusland te willen aanhalen, verkozen te krijgen.

Voor die beschuldiging bestaat er echter geen bewijs en Rusland heeft de betrokkenheid steeds ontkend. "Hackers kunnen overal zitten", zegt Poetin in het NBC-interview. "Ze kunnen in Rusland zitten, in Azië... Zelfs in Amerika of Latijns-Amerika. Het kan zelfs om Amerikaanse hackers gaan die, op een listige en professionele manier, Rusland erin geluisd hebben. Kunt u zich dat voorstellen? Te midden van een politieke strijd?"

"Volgens sommige berekeningen zou het hen goed uitgekomen zijn die informatie vrij te geven, dus deden ze dat, en verwezen ze naar Rusland. Kunt u zich voorstellen dat zoiets gebeurt? Ik wel."

De Russische president deed een opmerkelijke uitspraak in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC dat zaterdagavond integraal wordt uitgezonden. Volgens Poetin blijft het een raadsel wie de hackers zijn die de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar zouden hebben beïnvloed."Het kan zelfs om Amerikaanse hackers gaan die Rusland erin geluisd hebben", aldus Poetin.Onbekende hackers ontvreemdden tijdens de kiescampagne van 2016 documenten van het kamp van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, die vervolgens hun weg vonden naar WikiLeaks. De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de Russische president Poetin er toen van beschuldigd achter de hacking te zitten om zo de Republikeinse kandidaat Donald Trump, die zei de banden met Rusland te willen aanhalen, verkozen te krijgen. Voor die beschuldiging bestaat er echter geen bewijs en Rusland heeft de betrokkenheid steeds ontkend. "Hackers kunnen overal zitten", zegt Poetin in het NBC-interview. "Ze kunnen in Rusland zitten, in Azië... Zelfs in Amerika of Latijns-Amerika. Het kan zelfs om Amerikaanse hackers gaan die, op een listige en professionele manier, Rusland erin geluisd hebben. Kunt u zich dat voorstellen? Te midden van een politieke strijd?" "Volgens sommige berekeningen zou het hen goed uitgekomen zijn die informatie vrij te geven, dus deden ze dat, en verwezen ze naar Rusland. Kunt u zich voorstellen dat zoiets gebeurt? Ik wel."