De verantwoordelijken van de dubbele zelfmoordaanslag op de metro in Moskou zullen worden opgespoord en 'vernietigd'. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin maandag gezegd.

Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen al opgeeïst, maar de Russische veiligheidsdiensten beschuldigen rebellen uit de noordelijke Kaukasus, een regio waartoe Tsjetsjenië behoort.

Eerdere zelfmoordaanslagen in Moskou werden uitgevoerd door of in de schoenen geschoven van islamitische rebellen die vechten voor de onafhankelijkheid van Tsjetsjenië van Rusland.

Een Tsjetsjeense leider heeft er onlangs mee gedreigd de oorlog naar de Russische steden te brengen.

Verscherpteveiligheidsmaatregelen

Poetin zei er maandag van overtuigd te zijn dat de veiligheidsdiensten alles in het werk zullen stellen om de misdadigers te vinden en de bestraffen, zo zei hij tijdens een bezoek aan het Siberische Krasnojarsk.

De premier brak het bezoek af. Hij beval het ministerie van Verkeer de antiterreurmaatregelen voor het openbaar vervoer te verbeteren.

De Russische president Dmitri Medvedev heeft na de
bloedige aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen in het hele land bevolen.

Op alle verkeerswegen en luchthavens van de Russische hoofdstad waren ordestrijdkrachten maandag in verhoogde staat van paraatheid.

De verantwoordelijken van de dubbele zelfmoordaanslag op de metro in Moskou zullen worden opgespoord en 'vernietigd'. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin maandag gezegd.Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen al opgeeïst, maar de Russische veiligheidsdiensten beschuldigen rebellen uit de noordelijke Kaukasus, een regio waartoe Tsjetsjenië behoort. Eerdere zelfmoordaanslagen in Moskou werden uitgevoerd door of in de schoenen geschoven van islamitische rebellen die vechten voor de onafhankelijkheid van Tsjetsjenië van Rusland. Een Tsjetsjeense leider heeft er onlangs mee gedreigd de oorlog naar de Russische steden te brengen. VerscherpteveiligheidsmaatregelenPoetin zei er maandag van overtuigd te zijn dat de veiligheidsdiensten alles in het werk zullen stellen om de misdadigers te vinden en de bestraffen, zo zei hij tijdens een bezoek aan het Siberische Krasnojarsk. De premier brak het bezoek af. Hij beval het ministerie van Verkeer de antiterreurmaatregelen voor het openbaar vervoer te verbeteren.De Russische president Dmitri Medvedev heeft na de bloedige aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen in het hele land bevolen.Op alle verkeerswegen en luchthavens van de Russische hoofdstad waren ordestrijdkrachten maandag in verhoogde staat van paraatheid.