"De borg is bepaald op 10.000 rand (633 euro)", aldus rechter Aubrey Ledwaba van het hooggerechtshof in Pretoria. De straf voor Pistorius is nog niet bepaald.

Zijn vrijlating op borg is gekoppeld aan verschillende voorwaarden. Zo staat hij onder huisarrest en moet hij verblijven bij zijn oom in Pretoria. Wel mag hij tussen 7 uur 's ochtends en 12 uur 's middags het huis verlaten, zolang hij binnen een straal van 20 kilometer rond het huis blijft. Hij zal elektronisch gecontroleerd worden. (Belga/NSK)

"De borg is bepaald op 10.000 rand (633 euro)", aldus rechter Aubrey Ledwaba van het hooggerechtshof in Pretoria. De straf voor Pistorius is nog niet bepaald.Zijn vrijlating op borg is gekoppeld aan verschillende voorwaarden. Zo staat hij onder huisarrest en moet hij verblijven bij zijn oom in Pretoria. Wel mag hij tussen 7 uur 's ochtends en 12 uur 's middags het huis verlaten, zolang hij binnen een straal van 20 kilometer rond het huis blijft. Hij zal elektronisch gecontroleerd worden. (Belga/NSK)