Gewapende bewakers van een vrachtschip hebben woensdag voor de kust van Somalië een aanval van piraten afgeslagen en daarbij één piraat doodgeschoten, zo blijkt.

Dat heeft de Spaanse minister van Defensie Carme Chacón bekendgemaakt, melden diverse media.

Vuurgevecht

Toen de zeerovers probeerden het onder Panamese vlag varend vrachtschip te overvallen, kwam het tot een vuurgevecht met de gewapende bewakers.

De piraten gaven het op en vluchtten, maar drie van hun boten werden onderschept door het Spaanse fregat Navarra, dat aan de EU-marinemissie Atlanta deelneemt.

De soldaten konden zes piraten oppakken. Aan boord van een van de boten vonden ze daarna het lijk van een zevende. Hij werd vermoedelijk gedood door de bewakers van het vrachtschip.

De opgepakte piraten zullen nu aan de autoriteiten van Kenia of de Seychellen overgedragen worden en moeten daar voor de rechter verschijnen.

Gewapende bewakers van een vrachtschip hebben woensdag voor de kust van Somalië een aanval van piraten afgeslagen en daarbij één piraat doodgeschoten, zo blijkt. Dat heeft de Spaanse minister van Defensie Carme Chacón bekendgemaakt, melden diverse media. Vuurgevecht Toen de zeerovers probeerden het onder Panamese vlag varend vrachtschip te overvallen, kwam het tot een vuurgevecht met de gewapende bewakers. De piraten gaven het op en vluchtten, maar drie van hun boten werden onderschept door het Spaanse fregat Navarra, dat aan de EU-marinemissie Atlanta deelneemt. De soldaten konden zes piraten oppakken. Aan boord van een van de boten vonden ze daarna het lijk van een zevende. Hij werd vermoedelijk gedood door de bewakers van het vrachtschip. De opgepakte piraten zullen nu aan de autoriteiten van Kenia of de Seychellen overgedragen worden en moeten daar voor de rechter verschijnen.