Petrobas betaalt boete na minimaliseren van watervervuiling

06/02/18 om 01:17 - Bijgewerkt om 11:43

Bron: Belga

Het Braziliaanse Petrobas betaalt een boete van 14,28 miljoen real (3,54 miljoen euro) aan de Braziliaanse milieuregulator wegens 'het schenden van de milieuregels', nadat het staatsoliebedrijf de vervuiling op een olieplatform had geminimaliseerd.

Petrobas betaalt boete na minimaliseren van watervervuiling

© EPA

De regulator IBAMA, voluit het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, legde Petrobras boetes op wegens vijf overtredingen met betrekking tot het olieplatform P-51, dat gelegen is in het Campos-bekken voor de kust van Rio de Janeiro. Er werden 'milieuproblemen' vastgesteld bij de waterlozing.

Petrobas heeft volgens het IBAMA besloten om één van de vijf boetes te betalen. Het gaat om een bedrag van 14,28 miljoen real (3,54 miljoen euro). Tegen de overige vier overtredingen heeft het olieconcern beroep aangetekend.

De boetes van de regulator komen er na een artikel van de krant O Globo, die de hand kon leggen op een rapport waarin Petrobas ervan wordt beschuldigd dat het 'valse of misleidende' gegevens hadden verschaft met betrekking tot vervuilingswaarden van het water. Die lagen in werkelijkheid volgens O Globo 1.925 procent hoger dan aangegeven.

Onze partners