Het aantal soldaten dat de grenspolitie bijstaat wordt daarmee opgetrokken tot 4.350. Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan keurde de zending op 11 januari goed, zei het ministerie van Defensie zondag in een verklaring. De soldaten zullen er onder meer een kleine 250 kilometer prikkeldraad aanbrengen aan de grens.

President Donald Trump beschrijft de situatie aan de grens met Mexico als een crisis. Een van zijn campagnebeloftes was de bouw van een muur aan de grens, die een einde moet maken aan de illegale immigratie. Hij eiste dat in de begroting 5,7 miljard dollar werd voorzien voor de bouw ervan, maar de Democraten zijn radicaal tegen een muur. Dat leidde tot een shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten van 35 dagen, die op 25 januari eindigde.

Als de Democraten en de Republikeinen tegen 15 februari geen akkoord kunnen bereiken over de grensbeveiliging, dreigt een nieuwe shutdown. Trump dreigde er twee dagen geleden ook mee de noodtoestand uit te zullen roepen, om de wetgevende macht te omzeilen.

Het aantal soldaten dat de grenspolitie bijstaat wordt daarmee opgetrokken tot 4.350. Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan keurde de zending op 11 januari goed, zei het ministerie van Defensie zondag in een verklaring. De soldaten zullen er onder meer een kleine 250 kilometer prikkeldraad aanbrengen aan de grens. President Donald Trump beschrijft de situatie aan de grens met Mexico als een crisis. Een van zijn campagnebeloftes was de bouw van een muur aan de grens, die een einde moet maken aan de illegale immigratie. Hij eiste dat in de begroting 5,7 miljard dollar werd voorzien voor de bouw ervan, maar de Democraten zijn radicaal tegen een muur. Dat leidde tot een shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten van 35 dagen, die op 25 januari eindigde. Als de Democraten en de Republikeinen tegen 15 februari geen akkoord kunnen bereiken over de grensbeveiliging, dreigt een nieuwe shutdown. Trump dreigde er twee dagen geleden ook mee de noodtoestand uit te zullen roepen, om de wetgevende macht te omzeilen.