De 76-jarige Roderick McDonald, die ook de achternaam Robinson gebruikt, was voortvluchtig sinds 2012, na een veroordeling wegens misbruik van twee meisjes in het VK. Dat melden verschillende Britse media.

Inbraken

Volgens de krant The Telegraph wil de Britse politie hem verhoren in verband met mogelijke betrokkenheid bij een pedofielennetwerk dat actief was in de Portugese Algarve. Het is in die regio, meer bepaald in het plaatsje Praia da Luz, dat Maddie McCann in 2007 verdween uit het vakantieappartement van haar ouders Kate en Gerry McCann.

Op het moment van de verdwijning van Maddie verbleef McDonald in de Algarve. De politie linkt hem bovendien aan verschillende inbraken in de regio tussen 2004 en 2010.

Portugal had McDonald in 2010 uitgeleverd aan Australië, waar hij beschuldigd werd van misbruik van een achtjarig meisje in 1989. Hij zat in Australië een gevangenisstraf van zes maanden uit en trok in 2011 naar Thailand, dat hem op zijn beurt uitleverde aan het VK. (KVDA)

De 76-jarige Roderick McDonald, die ook de achternaam Robinson gebruikt, was voortvluchtig sinds 2012, na een veroordeling wegens misbruik van twee meisjes in het VK. Dat melden verschillende Britse media.Volgens de krant The Telegraph wil de Britse politie hem verhoren in verband met mogelijke betrokkenheid bij een pedofielennetwerk dat actief was in de Portugese Algarve. Het is in die regio, meer bepaald in het plaatsje Praia da Luz, dat Maddie McCann in 2007 verdween uit het vakantieappartement van haar ouders Kate en Gerry McCann. Op het moment van de verdwijning van Maddie verbleef McDonald in de Algarve. De politie linkt hem bovendien aan verschillende inbraken in de regio tussen 2004 en 2010.Portugal had McDonald in 2010 uitgeleverd aan Australië, waar hij beschuldigd werd van misbruik van een achtjarig meisje in 1989. Hij zat in Australië een gevangenisstraf van zes maanden uit en trok in 2011 naar Thailand, dat hem op zijn beurt uitleverde aan het VK. (KVDA)