'Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden omdat het woord "bewijs" zoveel slachtoffers van misbruik heeft gekwetst', zei paus Franciscus op een persconferentie. 'Ik besef nu dat mijn uitspraak ongelukkig was.'

De uitspraak waar de kerkleider naar verwijst, heeft te maken met de Chileense bisschop monseigneur Juan Barros. Die wordt ervan verdacht kindermisbruik door een oude priester te hebben toegedekt. Vorige week was er ophef ontstaan omdat de paus tijdens zijn bezoek aan Chili de controversiële bisschop had gesteund.

'Er is geen enkel bewijs tegen bisschop Barros. Alles is laster, is dat duidelijk?', klonk het toen. Desalniettemin voegde de paus er na zijn verontschuldigingen aan toe dat aan dat Vaticaan een onderzoek naar gevoerd heeft, maar dat die 'geen element voor een veroordeling' opleverde.

'Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden omdat het woord "bewijs" zoveel slachtoffers van misbruik heeft gekwetst', zei paus Franciscus op een persconferentie. 'Ik besef nu dat mijn uitspraak ongelukkig was.' De uitspraak waar de kerkleider naar verwijst, heeft te maken met de Chileense bisschop monseigneur Juan Barros. Die wordt ervan verdacht kindermisbruik door een oude priester te hebben toegedekt. Vorige week was er ophef ontstaan omdat de paus tijdens zijn bezoek aan Chili de controversiële bisschop had gesteund.'Er is geen enkel bewijs tegen bisschop Barros. Alles is laster, is dat duidelijk?', klonk het toen. Desalniettemin voegde de paus er na zijn verontschuldigingen aan toe dat aan dat Vaticaan een onderzoek naar gevoerd heeft, maar dat die 'geen element voor een veroordeling' opleverde.