Paus stoort zich aan beschuldigingen tegen Berlusconi

Ook het Vaticaan mengt zich in de discussie over de vermeende seksfeestjes van Berlusconi met minderjarigen.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi krijgt ook kritiek van het Vaticaan wegens de beschuldigingen aan zijn adres dat hij voor seks met de minderjarige Ruby heeft betaald.

Het Italiaans gerecht heeft het onderzoek naar ‘Rubygate’, genoemd naar de nu 18-jarige Marokkaanse Karima El Mahroug, vrijdag geopend. Berlusconi doet het onderzoek echter af als politiek gemotiveerd en heeft aangekondigd dat hij de magistraten die erachter zitten, zal straffen.

Berlusconi werd vrijdag op de vingers getikt door het Vaticaan wegens de laatste beschuldigingen aan zijn adres. Zonder specifiek te verwijzen naar de Italiaanse premier betreurde de paus het verzwakken van de zeden.

‘De Italiaanse samenleving heeft haar morele wortels verloren en moet ze terugvinden’, aldus de kerkvorst. Eerder had kardinaal Tarcisio Bertone, de nummer twee van het Vaticaan, gezegd dat de Kerk erop aandringt dat degenen die publieke verantwoordelijkheid dragen meer verantwoordelijkheidszin aan de dag zouden leggen, zo meldt de BBC.

Volgens Bertone deelt het Vaticaan de zorgen van de Italiaanse president Giorgio Napolitano. Hij verklaarde donderdag dat publieke figuren in tijden van besparing meer soberheid en verantwoordelijkheid aan de dag moeten leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content