Het Vaticaan gaf details over het programma van de paus tijdens zijn bezoek aan Hongarije. Op 12 september staat er een ontmoeting van een half uur tussen de paus en Orban gepland. De Hongaarse premier gaat een referendum organiseren over de veelbesproken 'antihomowet' in zijn land.

De Europese Commissie lanceerde vorige week een inbreukprocedure naar aanleiding van de Hongaarse wet die minderjarigen toegang verbiedt tot content over homoseksualiteit en geslachtsveranderingen. Ze geeft de Hongaarse regering twee maanden om een antwoord in te dienen. Volgens de Commissie is de wet discriminerend en schendt ze de Europese wetgeving ook op verscheidene andere punten.

Orban zelf argumenteert dat de wet tot de nationale bevoegdheid behoort en dat zijn regering enkel wil verzekeren dat ouders de zeggenschap behouden over de seksuele opvoeding van hun kinderen.

Het Vaticaan gaf details over het programma van de paus tijdens zijn bezoek aan Hongarije. Op 12 september staat er een ontmoeting van een half uur tussen de paus en Orban gepland. De Hongaarse premier gaat een referendum organiseren over de veelbesproken 'antihomowet' in zijn land. De Europese Commissie lanceerde vorige week een inbreukprocedure naar aanleiding van de Hongaarse wet die minderjarigen toegang verbiedt tot content over homoseksualiteit en geslachtsveranderingen. Ze geeft de Hongaarse regering twee maanden om een antwoord in te dienen. Volgens de Commissie is de wet discriminerend en schendt ze de Europese wetgeving ook op verscheidene andere punten. Orban zelf argumenteert dat de wet tot de nationale bevoegdheid behoort en dat zijn regering enkel wil verzekeren dat ouders de zeggenschap behouden over de seksuele opvoeding van hun kinderen.