De rooms-katholieke gelovigen zullen zich niet uit hun lood laten slaan door geroddel over kindermisbruik. Dat heeft kardinaal Angelo Sodano Cardinal gezegd aan de paus tijdens de paasviering op het Sint-Pietersplein.

De katholieke kerk werd tijdens het paasfeest geconfronteerd met misbruikschandalen in verschillende landen.

De paasviering op het Sint-Pietersplein opende afgelopen zondag met een uitzonderlijke boodschap aan de paus.

Kardinaal Sodano sprak een steunbetuiging uit aan de kerkvorst, die persoonlijk onder vuur is komen te liggen wegens de manier waarop hij in het verleden gevallen van kindermisbruik heeft aangepakt.

Verschillende media, waaronder de BBC, maken melding van wat Sodano precies zei.

'Heilige vader, het volk van God is met U en zal zich niet laten beïnvloeden door het onbenullig geroddel van het moment', aldus de kardinaal.

De paus zelf ging niet rechtstreeks in op het kindermisbruik, maar zei tijdens zijn 'Urbi en Orbi' dat de mensheid in een diepgaande crisis zit die een spirituele en morele ommekeer noodzaakt.

De rooms-katholieke gelovigen zullen zich niet uit hun lood laten slaan door geroddel over kindermisbruik. Dat heeft kardinaal Angelo Sodano Cardinal gezegd aan de paus tijdens de paasviering op het Sint-Pietersplein.De katholieke kerk werd tijdens het paasfeest geconfronteerd met misbruikschandalen in verschillende landen.De paasviering op het Sint-Pietersplein opende afgelopen zondag met een uitzonderlijke boodschap aan de paus.Kardinaal Sodano sprak een steunbetuiging uit aan de kerkvorst, die persoonlijk onder vuur is komen te liggen wegens de manier waarop hij in het verleden gevallen van kindermisbruik heeft aangepakt.Verschillende media, waaronder de BBC, maken melding van wat Sodano precies zei. 'Heilige vader, het volk van God is met U en zal zich niet laten beïnvloeden door het onbenullig geroddel van het moment', aldus de kardinaal. De paus zelf ging niet rechtstreeks in op het kindermisbruik, maar zei tijdens zijn 'Urbi en Orbi' dat de mensheid in een diepgaande crisis zit die een spirituele en morele ommekeer noodzaakt.