Tijdens de ceremonie heeft paus Benedictus XVI zijn voorganger Karol Wojtyla zalig verklaard. De Pool leidde de Kerk van 1978 tot zijn overlijden in 2005. Het is de eerste keer dat iemand zo snel na zijn dood zalig wordt verklaard.

De Romeinse politie deelde mee dat ongeveer één miljoen mensen naar Rome zijn afgereisd om de ceremonie bij te wonen. Enkele honderdduizenden mensen konden een plaatsje bemachtigen op het Sint-Pietersplein. Sommigen zijn al sinds zaterdagavond op het plein present. Voor de overige gelovigen zijn elders in de Italiaanse hoofdstad veertien grote schermen opgesteld.

De ceremonie wordt ook bijgewoond door 86 officiële delegaties, onder wie 22 staatshoofden en regeringsleiders. Aanwezig zijn onder meer koning Albert en koningin Paola, ontslagnemend premier Yves Leterme en Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy. (Belga)

Tijdens de ceremonie heeft paus Benedictus XVI zijn voorganger Karol Wojtyla zalig verklaard. De Pool leidde de Kerk van 1978 tot zijn overlijden in 2005. Het is de eerste keer dat iemand zo snel na zijn dood zalig wordt verklaard. De Romeinse politie deelde mee dat ongeveer één miljoen mensen naar Rome zijn afgereisd om de ceremonie bij te wonen. Enkele honderdduizenden mensen konden een plaatsje bemachtigen op het Sint-Pietersplein. Sommigen zijn al sinds zaterdagavond op het plein present. Voor de overige gelovigen zijn elders in de Italiaanse hoofdstad veertien grote schermen opgesteld. De ceremonie wordt ook bijgewoond door 86 officiële delegaties, onder wie 22 staatshoofden en regeringsleiders. Aanwezig zijn onder meer koning Albert en koningin Paola, ontslagnemend premier Yves Leterme en Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy. (Belga)