Italiaanse media spreken van een "epuratie" en van "ont-Ratzinger-ing", naar paus Benedictus, die in het burgerleven Ratzinger heet. En ook de Zwitserse katholieke radio en het Nederlandse Katholiek Nieuwsblad berichten over de verschuivingen.

Volgens de gerenommeerde Vaticaankenner Sandro Magister in dat Katholiek Nieuwsblad heeft paus Franciscus in de eerste maanden van zijn pontificaat al meerdere prominente curiegeestelijken naar een "lagere positie" verschoven zoals Curiekardinaal Mauro Piacenza, de aartsbisschoppen Pozzo en Iruzubieta en bisschop Sciacca.

'Figuurlijke guillotine'

De paus is nu van plan Curiekardinaal Burke (66), prefect van de Apostolische Signatuur (de hoogste rechtbank van de Kerk), te degraderen, stelt Magister. Vorig jaar werd hij door de paus ook al uit de Congregatie voor de Bisschoppen gezet. Dit nadat hij op een Amerikaanse tv-zender had verklaard dat paus Franciscus te weinig spreekt over abortus en het homohuwelijk.

De 'revolutie' van paus Franciscus in het kerkelijk bestuur verliest niet aan kracht, volgens de vaticanist. "En zoals bij elke zichzelf respecterende revolutie gebeurt, blijven de koppen rollen in de figuurlijke guillotine".

(Belga/RR)

Italiaanse media spreken van een "epuratie" en van "ont-Ratzinger-ing", naar paus Benedictus, die in het burgerleven Ratzinger heet. En ook de Zwitserse katholieke radio en het Nederlandse Katholiek Nieuwsblad berichten over de verschuivingen.Volgens de gerenommeerde Vaticaankenner Sandro Magister in dat Katholiek Nieuwsblad heeft paus Franciscus in de eerste maanden van zijn pontificaat al meerdere prominente curiegeestelijken naar een "lagere positie" verschoven zoals Curiekardinaal Mauro Piacenza, de aartsbisschoppen Pozzo en Iruzubieta en bisschop Sciacca. De paus is nu van plan Curiekardinaal Burke (66), prefect van de Apostolische Signatuur (de hoogste rechtbank van de Kerk), te degraderen, stelt Magister. Vorig jaar werd hij door de paus ook al uit de Congregatie voor de Bisschoppen gezet. Dit nadat hij op een Amerikaanse tv-zender had verklaard dat paus Franciscus te weinig spreekt over abortus en het homohuwelijk. De 'revolutie' van paus Franciscus in het kerkelijk bestuur verliest niet aan kracht, volgens de vaticanist. "En zoals bij elke zichzelf respecterende revolutie gebeurt, blijven de koppen rollen in de figuurlijke guillotine".(Belga/RR)