Paus Benedictus XVI heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Benin de Afrikaanse leiders aangemaand morele verantwoording af te leggen tegenover hun bevolking.

"Er zijn vandaag te veel schandalen en onrechtvaardigheden, te veel corruptie en gulzigheid, te veel misprijzen en leugens, te veel geweld, die leiden tot ellende en dood", aldus de kerkvorst tijdens een toespraak in het presidentieel paleis in Cotonou.

De paus beklemtoonde dat deze kwalen Afrika treffen, maar ook de rest van de wereld. Alle volkeren hebben volgens de paus recht op een veelbelovende toekomst, op vrijheid en materiële en persoonlijke zekerheid.

Paus Benedictus is bezig aan een driedaagse reis door Benin. In 2009 deed hij al eens Kameroen en Angola aan. (Belga/VF)

Paus Benedictus XVI heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Benin de Afrikaanse leiders aangemaand morele verantwoording af te leggen tegenover hun bevolking. "Er zijn vandaag te veel schandalen en onrechtvaardigheden, te veel corruptie en gulzigheid, te veel misprijzen en leugens, te veel geweld, die leiden tot ellende en dood", aldus de kerkvorst tijdens een toespraak in het presidentieel paleis in Cotonou. De paus beklemtoonde dat deze kwalen Afrika treffen, maar ook de rest van de wereld. Alle volkeren hebben volgens de paus recht op een veelbelovende toekomst, op vrijheid en materiële en persoonlijke zekerheid. Paus Benedictus is bezig aan een driedaagse reis door Benin. In 2009 deed hij al eens Kameroen en Angola aan. (Belga/VF)