Franciscus "bekrachtigde dat een oprechte en grote inspanning nodig is om de vrede te bewerkstelligen". Dat deelde het Vaticaan mee. De ontmoeting in het Vaticaan duurde een 50-tal minuten. De Argentijn had volgens Vaticaanwoordvoerder Federico Lombardi gevraagd dat in Oekraïne "alle partijen er naar moeten streven om de akkoorden van Minsk om te zetten".

Thema's tijdens de audiëntie waren vooral het conflict in Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten, verklaarde Lombardi. Franciscus schonk Poetin een medaille met een vredesengel. "Dat is de vredesengel die alle oorlogen wint en van solidariteit tussen de volkeren spreekt", zei hij. (Belga/TE)

Franciscus "bekrachtigde dat een oprechte en grote inspanning nodig is om de vrede te bewerkstelligen". Dat deelde het Vaticaan mee. De ontmoeting in het Vaticaan duurde een 50-tal minuten. De Argentijn had volgens Vaticaanwoordvoerder Federico Lombardi gevraagd dat in Oekraïne "alle partijen er naar moeten streven om de akkoorden van Minsk om te zetten". Thema's tijdens de audiëntie waren vooral het conflict in Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten, verklaarde Lombardi. Franciscus schonk Poetin een medaille met een vredesengel. "Dat is de vredesengel die alle oorlogen wint en van solidariteit tussen de volkeren spreekt", zei hij. (Belga/TE)