Lees ook: 'Poep van de duivel': paus geeft wereldleiders veeg uit de pan

Paus Franciscus heeft zijn sympathie uitgesproken voor de linkse regering van de Griekse premier Alexis Tsipras, een atheïstische ex-communist. De paus zei evenwel niet graag over economie te praten. "Ik ben erg allergisch aan economie, aangezien mijn vader een boekhouder was en zijn werk mee naar huis nam, op zaterdagen en zondagen", aldus paus Franciscus.

De opmerkingen van de paus, die op de terugweg is van een bezoek aan Ecuador, Bolivia en Paraguay, werden gepubliceerd door Radio Vaticaan. "Ik ben niet op de hoogte van de (Griekse) situatie, maar het zou wat al te makkelijk zijn om één kant de schuld te geven. Griekse leiders die deze internationale schuldsituatie lieten aanslepen dragen een verantwoordelijkheid. Met de nieuwe Griekse regering werd een correctie gestart die heel goed is", aldus de paus.

"Ik hoop dat ze een oplossing zullen vinden voor de Griekse crisis en ook een monitoringsysteem zodat andere landen niet in dezelfde situatie terechtkomen. De weg van lenen en schuld is zonder einde." (Belga/TE)

Lees ook: 'Poep van de duivel': paus geeft wereldleiders veeg uit de panPaus Franciscus heeft zijn sympathie uitgesproken voor de linkse regering van de Griekse premier Alexis Tsipras, een atheïstische ex-communist. De paus zei evenwel niet graag over economie te praten. "Ik ben erg allergisch aan economie, aangezien mijn vader een boekhouder was en zijn werk mee naar huis nam, op zaterdagen en zondagen", aldus paus Franciscus. De opmerkingen van de paus, die op de terugweg is van een bezoek aan Ecuador, Bolivia en Paraguay, werden gepubliceerd door Radio Vaticaan. "Ik ben niet op de hoogte van de (Griekse) situatie, maar het zou wat al te makkelijk zijn om één kant de schuld te geven. Griekse leiders die deze internationale schuldsituatie lieten aanslepen dragen een verantwoordelijkheid. Met de nieuwe Griekse regering werd een correctie gestart die heel goed is", aldus de paus. "Ik hoop dat ze een oplossing zullen vinden voor de Griekse crisis en ook een monitoringsysteem zodat andere landen niet in dezelfde situatie terechtkomen. De weg van lenen en schuld is zonder einde." (Belga/TE)