Er rijzen vragen of paus Benedictus XVI persoonlijk betrokken was bij het toedekken van een zaak van kindermisbruik door een Amerikaanse priester.

The New York Times schrijft kennis te hebben van documenten die suggereren dat de huidige paus in 1996 (toen hij nog lang geen kerkvorst was) verzuimde te reageren op brieven die hij over de zaak had gekregen.

Twee aartsbisschoppen vroegen de toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger om disciplinair op te treden tegen priester Lawrence Murphy uit Wisconsin.

Hij werkte in de jaren vijftig in een school voor dove kinderen in Wisconsin en zou tot 200 dove jongens hebben misbruikt.

De paus leidde destijds de dienst in het Vaticaan die zich bezighield met gevallen van kindermisbruik.

In een reactie zegt het Vaticaan dat de Amerikaanse overheid de zaak toen zonder gevolg heeft onderzocht.

Er rijzen vragen of paus Benedictus XVI persoonlijk betrokken was bij het toedekken van een zaak van kindermisbruik door een Amerikaanse priester.The New York Times schrijft kennis te hebben van documenten die suggereren dat de huidige paus in 1996 (toen hij nog lang geen kerkvorst was) verzuimde te reageren op brieven die hij over de zaak had gekregen.Twee aartsbisschoppen vroegen de toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger om disciplinair op te treden tegen priester Lawrence Murphy uit Wisconsin. Hij werkte in de jaren vijftig in een school voor dove kinderen in Wisconsin en zou tot 200 dove jongens hebben misbruikt. De paus leidde destijds de dienst in het Vaticaan die zich bezighield met gevallen van kindermisbruik. In een reactie zegt het Vaticaan dat de Amerikaanse overheid de zaak toen zonder gevolg heeft onderzocht.