Paus Benedictus XVI is bereid slachtoffers van kindermisbruik te ontmoeten. Dat heeft woordvoerder Federico Lombardi van het Vaticaan vrijdag gezegd.

Op Radio Vaticaan zei Lombardi dat vele slachtoffers morele en geen financiële hulp zoeken.

In het verleden heeft de paus al slachtoffers ontmoet in het Vaticaan en tijdens reizen naar de Verenigde Staten en Australië.

Lombardi zei vrijdag dat de paus bereid is tot nieuwe ontmoetingen met slachtoffers van seksueel misbruik door katholieke priesters.

Hij voegde eraan toe dat naast de aandacht voor de slachtoffers ook samenwerking moet worden gezocht met justitie om het vertrouwen te herstellen.

De katholieke kerk wordt momenteel geteisterd door een reeks pedofilieschandalen.

Het Italiaanse persbureau Ansa meldde vrijdag dat het Vaticaan binnenkort richtlijnen op zijn website zal zetten in het kader van de strijd tegen pedofilie binnen de katholieke kerk.

Paus Benedictus XVI is bereid slachtoffers van kindermisbruik te ontmoeten. Dat heeft woordvoerder Federico Lombardi van het Vaticaan vrijdag gezegd.Op Radio Vaticaan zei Lombardi dat vele slachtoffers morele en geen financiële hulp zoeken.In het verleden heeft de paus al slachtoffers ontmoet in het Vaticaan en tijdens reizen naar de Verenigde Staten en Australië. Lombardi zei vrijdag dat de paus bereid is tot nieuwe ontmoetingen met slachtoffers van seksueel misbruik door katholieke priesters.Hij voegde eraan toe dat naast de aandacht voor de slachtoffers ook samenwerking moet worden gezocht met justitie om het vertrouwen te herstellen. De katholieke kerk wordt momenteel geteisterd door een reeks pedofilieschandalen. Het Italiaanse persbureau Ansa meldde vrijdag dat het Vaticaan binnenkort richtlijnen op zijn website zal zetten in het kader van de strijd tegen pedofilie binnen de katholieke kerk.