Paolo Gabriele, de vroegere majordomo van paus Benedictus XVI die was veroordeeld in de zogenaamde Vatileaks-affaire, heeft gratie gekregen.
Dat laat het Vaticaan weten.

Paus Benedictus XVI is persoonlijk naar de cel van Gabriele gegaan om hem op de hoogte te brengen van zijn beslissing, zegt woordvoerder Federico Lombardi. De ontmoeting heeft ongeveer een kwartier geduurd. Daarna mocht Gabriele beschikken.

Lombardi zei dat Gabriele echter niet meer voor de Heilige Stoel mag werken of in het Vaticaan wonen.

Gelekt

Gabriele kreeg op 6 oktober een celstraf van anderhalf jaar omdat hij vertrouwelijke documenten van het hoofd van de roomskatholieke kerk had gestolen om ze naar media te laten lekken.

Eerder deze week had de Italiaanse krant Il Mattino bericht dat paus Benedictus XVI tot gratie had besloten opdat Gabriele met zijn vrouw en drie zonen Kerstmis kon vieren.

Paolo Gabriele, de vroegere majordomo van paus Benedictus XVI die was veroordeeld in de zogenaamde Vatileaks-affaire, heeft gratie gekregen. Dat laat het Vaticaan weten. Paus Benedictus XVI is persoonlijk naar de cel van Gabriele gegaan om hem op de hoogte te brengen van zijn beslissing, zegt woordvoerder Federico Lombardi. De ontmoeting heeft ongeveer een kwartier geduurd. Daarna mocht Gabriele beschikken. Lombardi zei dat Gabriele echter niet meer voor de Heilige Stoel mag werken of in het Vaticaan wonen. GelektGabriele kreeg op 6 oktober een celstraf van anderhalf jaar omdat hij vertrouwelijke documenten van het hoofd van de roomskatholieke kerk had gestolen om ze naar media te laten lekken. Eerder deze week had de Italiaanse krant Il Mattino bericht dat paus Benedictus XVI tot gratie had besloten opdat Gabriele met zijn vrouw en drie zonen Kerstmis kon vieren.