Manafort wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een jarenlange fraude in hypotheken, 'waarmee Manafort en anderen bedrijfsarchieven vervalsten om illegaal miljoenen dollar te verkrijgen', verklaarde aanklager Cyrus Vance Jr in maart, wanneer de beschuldigingen werden bekendgemaakt. Als Manafort door de rechtbank van New York veroordeeld wordt, komt de straf bovenop de federale celstraf die hij nu al uitzit. Voor de straf in de staat New York kan alleen gratie verleend worden door de gouverneur van New York, niet door de Amerikaanse president.Trump kan hem wel gratie verlenen voor zijn vorige veroordelingen, waarbij het gaat om federale misdaden.

Manafort was de eerste persoon die door Robert Mueller werd aangeklaagd in zijn onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

Manafort wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een jarenlange fraude in hypotheken, 'waarmee Manafort en anderen bedrijfsarchieven vervalsten om illegaal miljoenen dollar te verkrijgen', verklaarde aanklager Cyrus Vance Jr in maart, wanneer de beschuldigingen werden bekendgemaakt. Als Manafort door de rechtbank van New York veroordeeld wordt, komt de straf bovenop de federale celstraf die hij nu al uitzit. Voor de straf in de staat New York kan alleen gratie verleend worden door de gouverneur van New York, niet door de Amerikaanse president.Trump kan hem wel gratie verlenen voor zijn vorige veroordelingen, waarbij het gaat om federale misdaden.Manafort was de eerste persoon die door Robert Mueller werd aangeklaagd in zijn onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.