Op Cuba is een lijnvliegtuig met 68 inzittenden, van wie 28 buitenlanders, neergestort. Volgens de Cubaanse staatsmedia heeft niemand de crash overleefd. Onder de passagiers waren ook Nederlanders en andere Europeanen, maar geen Belgen.

Het toestel, een ATR-72-212 van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Aerocaribbean, was donderdag op weg van Santiago de Cuba naar de hoofdstad Havana toen het neerstortte nabij Guasimal, in de centrale provincie Sancti Spiritus.

De oorzaak van het ongeval is nog niet gekend. Volgens AFP maakte de piloot gewag van een "noodsituatie", alvorens het contact met de controletoren te verliezen.

Onder de 68 inzittenden waren 61 passagiers en 7 bemanningsleden. Naast veertig Cubanen zaten ook 28 buitenlanders, onder wie Latijns-Amerikanen, Europeanen en Japanners aan boord.

De Europese slachtoffers zijn volgens de eerste berichten drie Nederlanders, twee Duitsers, twee Oostenrijkers, een Fransman, een Italiaan en een Spanjaard. Belgen waren er volgens de Cubaanse staatsmedia niet aan boord.

Op Cuba is een lijnvliegtuig met 68 inzittenden, van wie 28 buitenlanders, neergestort. Volgens de Cubaanse staatsmedia heeft niemand de crash overleefd. Onder de passagiers waren ook Nederlanders en andere Europeanen, maar geen Belgen. Het toestel, een ATR-72-212 van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Aerocaribbean, was donderdag op weg van Santiago de Cuba naar de hoofdstad Havana toen het neerstortte nabij Guasimal, in de centrale provincie Sancti Spiritus. De oorzaak van het ongeval is nog niet gekend. Volgens AFP maakte de piloot gewag van een "noodsituatie", alvorens het contact met de controletoren te verliezen. Onder de 68 inzittenden waren 61 passagiers en 7 bemanningsleden. Naast veertig Cubanen zaten ook 28 buitenlanders, onder wie Latijns-Amerikanen, Europeanen en Japanners aan boord. De Europese slachtoffers zijn volgens de eerste berichten drie Nederlanders, twee Duitsers, twee Oostenrijkers, een Fransman, een Italiaan en een Spanjaard. Belgen waren er volgens de Cubaanse staatsmedia niet aan boord.