Volgens de brandweer zijn vijf van de zeven rijtuigen ontspoord. De Amerikaanse nieuwszender CNN spreekt van vier dodelijke slachtoffers en een zestigtal gewonden. Drie van de vier dodelijke slachtoffers zouden door de bruuske ontsporing uit de trein geslingerd zijn.

Volgens gouverneur Cuomo is het op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak van de treinramp is.

Het gaat in ieder geval om een Metro North-forenzentrein, het type trein dat elke morgen honderdduizenden mensen uit de omgeving naar New York brengt. Op zondag maken er evenwel minder mensen gebruik van de trein.

De ontsporing vond plaats dicht bij het Spuyten Duyvil-station in de Bronx. in de buurt van waar in juli van dit jaar een goederentrein ontspoorde. Toen raakte niemand gewond bij het ongeval.

Volgens een passagier, die zichzelf kon bevrijden uit het wrak, reed de trein sneller dan normaal. Het treinstel raakte van de sporen op het moment dat er een scherpe bocht naderde.

De treinbestuurder, die zelf ook gewond raakte, zou aan een ambtenaar die belast is met het onderzoek verklaard hebben dat de remmen niet in staat bleken om de trein te doen vertragen.

(CNN/BO)

Volgens de brandweer zijn vijf van de zeven rijtuigen ontspoord. De Amerikaanse nieuwszender CNN spreekt van vier dodelijke slachtoffers en een zestigtal gewonden. Drie van de vier dodelijke slachtoffers zouden door de bruuske ontsporing uit de trein geslingerd zijn.Volgens gouverneur Cuomo is het op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak van de treinramp is. Het gaat in ieder geval om een Metro North-forenzentrein, het type trein dat elke morgen honderdduizenden mensen uit de omgeving naar New York brengt. Op zondag maken er evenwel minder mensen gebruik van de trein. De ontsporing vond plaats dicht bij het Spuyten Duyvil-station in de Bronx. in de buurt van waar in juli van dit jaar een goederentrein ontspoorde. Toen raakte niemand gewond bij het ongeval.Volgens een passagier, die zichzelf kon bevrijden uit het wrak, reed de trein sneller dan normaal. Het treinstel raakte van de sporen op het moment dat er een scherpe bocht naderde.De treinbestuurder, die zelf ook gewond raakte, zou aan een ambtenaar die belast is met het onderzoek verklaard hebben dat de remmen niet in staat bleken om de trein te doen vertragen.(CNN/BO)